Geen zin om naar het werk te gaan

Je wordt wakker en…

We hebben er allemaal wel eens last van. Je wordt wakker en je hebt totaal geen zin om naar je werk te gaan. Meestal is dat toch van korte duur en motiveer je jezelf en gaat het gevoel vanzelf over.

Maar er zijn van die situaties waarbij het gevoel niet vanzelf over gaat. Sterker nog het keert steeds vaker terug. Dit gevoel zorgt dat het jou steeds meer energie kost om jezelf te motiveren om weer aan de slag te gaan. Op je werk irriteer jij je sneller aan de kleinste dingen. Een opmerking van een collega valt ineens verkeerd en die kan geen goed meer doen. De reis naar kantoor lijkt ineens een stuk langer dan normaal. Waar je vroeger de werkzaamheden met veel passie uitvoerde loop je nu de kantjes ervan af.

Waarom heb ik geen motivatie meer om te werken?

Wat is er loos vraag jij jezelf af. Waarom geeft deze baan jou geen uitdaging meer? Is het routine geworden en is er geen perspectief meer? Of is het de organisatie? En ontbreekt het aan waardering en erkenning?Je stelt jezelf steeds vaker de vraag of je dit werk nog wil blijven doen.

Stiekem weet je het antwoord wel. Je weet alleen niet wat.

En dan die onzekerheid. Wat als ik van baan verander? Wat verandert er dan nog meer? Wat heeft het voor een effect op mijn loopbaan.

Best wel veel vraagstukken. Waar jij nu nog geen antwoord op hebt. Dat maakt een besluit nemen alleen maar moeilijker. Maar als jij geen besluit neemt verandert er niets. Blijf je het werk doen wat je deed. Worden de irritaties alleen maar groter. Je energie steeds lager tot het moment dat het fout gaat.

Wat past bij jou?

Je hebt natuurlijk verschillende opties. Je kan van baan veranderen. Je kan jezelf veranderen of van bedrijf wisselen. Veel mensen maken een beweging uit een soort van impuls. Dat is vaak maar een korte termijn oplossing want de daarmee wordt het feitelijke probleem niet opgelost.

Ik heb inmiddels al veel mensen geholpen met het vinden van de antwoorden op hun vraagstukken. Sommige waren op tijd, anderen zaten al dik in het rood. Mijn advies wacht niet te lang voor dat je door je ondergrens bent gezakt. Dan moet er veel meer gerepareerd worden en duurt herstel langer.

De situatie is per individu verschillend. Tijdens een vrijblijvende kennismaking leer ik jouw situatie kennen. We bepalen samen het plan van aanpak.  Die bestaat uit een aantal coaching sessies waarin we de antwoorden op de vragen vinden. Antwoorden die de richting bepalen welke verandering voor jou loopbaan belangrijk is.

Neem het initiatief in eigen handen en meld je hier aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *