Wie is Je loopbaancoach?

Vroeger was ik best gevoelig voor status.
Wilde ik studeren, carrière maken en vooral veel geld verdienen.

Dat was de voorwaarde om gelukkig en vrij te zijn.

Dus….

Mijn loopbaan

Ik kom uit de wereld van ICT. Ooit begonnen als engineer. Veel internationaal samengewerkt met mensen van verschillende nationaliteiten en culturen. Daar heb ik geleerd hoe belangrijk inlevingsvermogen is. En de lichaamstaal of non-verbale communicatie. Want gevoelens, frustratie, emotie in een andere taal uitdrukken dan je moedertaal is best wel lastig.

Vanuit de techniek ben ik doorgegroeid naar de sales. In die periode heb ik twee belangrijke zaken geleerd.

Ten eerste het achterhalen van de vraag achter de vraag. Hierdoor kom ik tot de kern van een probleem die iemand heeft.

Ten tweede hoe mensen in een burn out komen en wat de gevolgen zijn.  Deze ervaring neem ik mee bij de begeleiding van mensen met een burn-out  en moeten reïntegreren.

Na twee jaar als manager te hebben gewerkt ben ik als zelfstandige begonnen en ervaren hoe het is om op eigen benen te staan. Met alle voor- en nadelen die bij zelfstandig ondernemen komen kijken. En ja ook ik heb in die periode een tijd zonder werk gezeten. De stress die je op een gegeven moment ervaart als het solliciteren niet lukt is mij bekent.

Anja Nieuweboer
Anja Nieuweboer
2024-03-18
Winhold heeft de begeleiding van een medewerker van mij op een hele fijne manier opgepakt. Transparant en helder in zijn bevindingen en met een positief resultaat waarbij het werk weer is opgepakt. Mijn medewerker is heel enthousiast en blij met zijn ondersteuning, heeft de aandacht van Winhold zeer positief ervaren en ze heeft het gevoel weer verder te kunnen.
Matthew
Matthew
2024-01-12
Fijne coach, duidelijke taal en altijd meedenkend. Aanrader 👌🏻
Howard BlakeTrue
Howard BlakeTrue
2023-12-05
I asked Winhold to help me find a job, just before covid lockdowns in 2020. I had been searching for a long while and was looking for some tips so I could progress further. Winhold helped my by: Checking my CV's to make sure the relevant information was present. Gave me tips on creating a Dutch CV, even though I could speak Dutch, all my CV's were in English. Checked my covering letter's and helped me make them better. We had video meetings where I could discuss my progress with him and there, he gave me feedback on my progress for job applications. Through his help I was able to improve my interview skills and techniques. I am now working as a Datacenter Engineer, I have been, for almost 4 years. Thank you Winhold.....much appreciated !!!
Joost Bartelink
Joost Bartelink
2023-11-30
Gedurende een periode waarin zekerheid m.b.t het behouden van een baan grote rol speelde, kwam ik in contact met Winhold. Allereerst keken we naar mijn karakter en mijn vaardigheden en vervolgens coachte hij me in het zoeken naar mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Eenmaal uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek hebben samen veel online sessies gedaan en voelde ik me uiteindelijk optimaal voorbereid om het gesprek in te gaan! Winhold heeft op dit gebied veel ervaring. Zijn kennis weet hij heel goed over te brengen op de trainee. Bovendien heeft hij een ontzettend inspirerende denkwijze, weet hij dit goed over te brengen en dat maakt het ook een mooi traject om uiteindelijk die nieuwe baan te bemachtigen!
Grieke Zijlstra
Grieke Zijlstra
2023-11-29
Na een eerste, vrijblijvende kennismaking gehad te hebben, ben ik het avontuur aangegaan met Winhold. Hij kan een open en fijne sfeer neerzetten en geeft ruimte aan alles wat ter tafel komt. Winhold neemt de tijd en heeft ervoor gezorgd dat ik weer in mijn eigen kracht ben komen te staan. Dank voor deze, voor mij verhelderende reis!
marloes pieksma
marloes pieksma
2023-09-19
Ik ben niet op zoek naar een nieuwe baan, ik heb een hele leuke werkplek en ga met plezier naar mijn werk. Maar ik wilde wel wat meer leren over verschillende manieren van presenteren. Ik heb met Winhold een interessant en leerzaam pad bewandeld waarbij ik ook verrassende keien ben tegen gekomen waar ik in eerste instantie niet voor kwam. Heel tof ! echt een eyeopener. Winhold is een enthousiaste coach waarbij je snel op je gemak voelt. Ik voel me geholpen. Winhold dank je wel voor de leerzame gesprekken !
Wat doe ik voor wie

Mijn moeder heeft er altijd op gehamerd om mensen te helpen die hulp nodig hebben. Al vanaf mijn twintigste help ik mensen. Eerst was dat studiebegeleiding. Maar naar mate ik ouder werd en ging werken kwamen mensen naar mij toe voor advies en hulp. Het geeft mij nog steeds voldoening als ik iemand op weg kan helpen.

In 2013 zat ik als zelfstandige zonder werk. Geen recht op een uitkering maar wel een gezin met drie opgroeiende kinderen. Dus interen op je spaargeld en niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik moest mijzelf opnieuw gaan uitvinden en mijn drijfveren begrijpen.  In mijn zoektocht kwam ik in aanraking met de “Golden Circle” van Simon Sinek. Geïnspireerd door zijn verhaal en gedachtegoed ben ik op zoek gegaan en heb ik mijn “WHY” gevonden. 

In 2016 ben ik gestart bij een detacheringsbureau. Hier recruit, coach en begeleid ik ICT professionals op detacheringsopdrachten. Beoordelen van CV’s en zorgen dat het aansluit op de opdracht. Begeleiden met goede motivaties. En het voorbereiden op een gesprek. Want het kan altijd beter. 

Toen in 2020 corona kwam zag ik de werkeloosheid enorm toenemen. Vooral ouderen mensen raakte werkeloos.  Voor hen is het solliciteren lastig. De kans op een baan klein. Dat was voor mij de reden om naast mijn huidige baan te starten met loopbaancoaching.

Ik help iedereen die hulp kan gebruiken met solliciteren of met problemen op hun werk of in hun loopbaan.

En dan vooral mensen die:

  • al tijden werkeloos zijn en het vertrouwen beetje bij beetje zijn verloren
  • veel aan hun zelf twijfelen en daardoor niet hun beste kant op een sollicitatiegesprek laten zien
  • zo vaak zijn afgewezen en het daardoor echt niet meer weten 
  • vastlopen op hun werk waardoor iedere dag lastiger wordt
  • zich geen dure loopbaancoach kunnen veroorloven

Winhold Bartelink

Loopbaancoach

Life is good